Leća sa seitanom i zelenim lisnatim povrćem

Leća je odlična osnova za svako jelo. Ako je kombinirate sa zelenim lisnatim povrćem dobit ćete zasitan i zdrav, istovremeno ne debljajući i energetski vrlo vrijedan obrok.

Leća se seitanom i zelenim lisnatim povrćem jednostavno se priprema u kratkom vremenu. Ovo je idealan recept kada vašoj obitelji želite pripremiti obrok kojeg će odlikovati sve prirodno.

Prirodno zelena boja, primamljivi miris i ugodno gorkasti okus zdravlja.

Leća sa seitanom i zelenim lisnatim povrćem – RECEPT

Sastojci:
  • 2 šalice kuhane leće
  • 250 g mješavine gorkastog zelenog lisnatog povrća
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/2 šalice sjeckanog mladog luka
  • 200 grama seitana
  • ½ šalice brašna
  • suncokretovo ulje za prženje
  • 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:

Narežite seitan na kockice, uvaljajte u brašno pa pržite na suncokretovom ulju da porumeni i uhvati se korica. Neka se ocijedi na papirnatom ubrusu.

Sitno narežite zeleno povrće. Na maslinovom ulju propirjajte luk i češnjak pa dodajte zeleno lisnato povrće. Miješajte na ulju prevrćući pa dodajte dvije žlice vode da se razvije para.

Nakon 3-4 minute dodajte preko povrća kuhanu leću, prženi seitan i još dvije žlice vode.

Poklopite i ostavite na laganoj vatri još 4-5 minuta. Sve promiješajte.

Dobar tek!

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads